Verification: 1eee953a3df549ea News (All) | GREEN TEAM Verification: 1eee953a3df549ea
top of page

Latest News

19. mar 2023.

Biciklom kroz život

Prva asocijacija na grad Bihać, velike većine je rijeka Una. Biser prirode, jedna od najljepših rijeka i jedan od najljepših nacionalnih parkova u Bosni i Hercegovini. Robert Ružnić je dvadesetčetvorogodišnji student druge godine biotehničkog inženjerstva iz Bihaća. Aktivista i svestran omladinac, osvajač više medalja takmičeći se u brdskom biciklizmu, ali i neko ko već sada može biti primjer i onim osjetno starijim, odnosno iskusnijim od sebe.

Biciklom kroz život

15. sep 2021.

Čuvari okoliša

Kada čovjek nešto radi sa srcem i od srca, rezultat je po pravilu zagarantovan. Teško da u Bosni i Hercegovini postoji bolji primjer lokalnog organizovanja u kom nema upliva politike, nema donatora, ni domaćih ni stranih, nema forsiranja, već čista želja da grad u kom živiš bude čist.

Čuvari okoliša

15. sep 2021.

Pobjeda građana nad spalionicom

Zamisli, u tvoj grad dođe neko ko želi da spaljuje medicinski, farmaceutski i životinjski otpad.
Zamisli, želi da spaljuje otpade nedaleko od vodozaštitne zone. Zamisli, ujedine se ekolozi,
građani, ujedini se i politika - braniš svoj grad i pobijediš.

Pobjeda građana nad spalionicom

15. sep 2021.

Opasnost za građane Velike Kladuše

Riječ „odgovornost“ u Bosni i Hercegovini i nije najomiljenija riječ, naročito ne kada su u pitanju oni koji bi trebalo da imaju najviše odgovornosti. Svakako, odgovornost za katastrofalno stanje sa komunalnim otpadima ne želi da preuzme niko - pa ni oni koji su plaćeni za to. U zemlji gdje je reciklaža misaona imenica, zakonski okvir naklonjen svemu samo ne ekologiji, broj divljih deponija se broji u desetinama hiljada.
Maida Delić je studentica druge godine inženjerstva i zaštite okoliša. Nesvakidašnja mlada osoba iz Velike Kladuše, zainteresovana za ekologiju, kulturu i neformalno obrazovanje. Racionalno i kroz blago razočarenje priča o odnosima prema životnoj sredini u Velikoj Kladuši.

Opasnost za građane Velike Kladuše
bottom of page